Het LiGA Huis

Het LiGA Huis is een ontmoetingsplek in de Bel Epoque Wijk Zurenborg te Antwerpen waar u Schoonheid & Gezelligheid ontmoet en ook de LiGA Projecten kunt steunen. Deze zijn:

zeven kunsten

Het Zeven Kunsten Project in Antwerpen in Hoekhuyze De Margriet (Arch. Jules Hofman) voor jong en oud talent. Het is gelegen aan het “Waterloopleintje” aan de Transvaalstraat op de hoek met de Waterloostraat. In het project wordt kansen gegeven voor ontmoetingen rond taal, filosofie, tijd, ruimte, en schoonheid & creatie van kunsten. Een museaal project is opgedeeld in de Bloemehoektuin waar Cultuur & Natuur mekaar ontmoeten, en in de sublieme interieurs waar mensen Kunst & Cultuur kunnen ontmoeten. De Horta Stijl Rotonde Foyer Trapzaal & de WaterlooSalons worden omschreven door de media als de “Verborgen Parel” van Zurenborg. Elke Antwerpenaar en bezoeker aan Antwerpen moet kunnen hebben genoten van de pure schoonheid en grandeur van het voormalig Consulaat-generaal van Bolivië in Antwerpen

LiGA Afrika Educatief & Transformatie Project rond bewustwording met bijzondere aandacht voor Centraal Afrika en Kongo. Het project werkt rond twee assen van sociale & economlsche transformatie enerzijds en ecosysteem, milieu & gezondheid anderzijds. De Gemeenschappelijke Sokkel ligt in de autenthiciteit van Afrikaanse Cultuur dat zich vertaalt in het omgaan binnen de twee kapitale assen. Zij zijn in 2014 neergelegd in het MANIFESTE ARC DURABLE van de Monde Civil du Kivu, met ACSES en RDC.

Brussel Mijn Amour Project rond diversiteit in Brussel en de Nederlandse (Brabantse) Taal, met respect voor de oorspronkelijke taal van Brussel, het Nederlands. In 2017 & 2018 organiseerde BMA met steun van het LiGA Huis de eerste twee volwaardige edities van de “Week van het Nederlands in Brussel”. Het heeft een open kijk op Brussel ook als Vlaams-Brabantse Stad tegenwoordig politiek gedomineerd door de Franse Taal. Het project is niet gericht tegen de Franse taal maar verdedigt wederzijds respect tussen de twee officiële talen, en gebruik van het Nederlands in de dagdagelijkse praktijk ook vanuit het oogpunt van de Nieuwe Brusselaars.


Facebook