Het Consulaat


“Het Consulaat” is gevestigd in Hoekhuyse De Margriet, het voormalig Consulaat-generaal van Bolivië in Antwerpen. Het is een historisch gebouw in de wijk Zurenborg, de vroegere Oostwijk van Antwerpen, met een zeer rijk verleden.

"Het Consulaat" zal vanaf september 2015 geleidelijk toegankelijk worden voor bezoekers in specifieke projecten, omkaderd door de vzw De Gemeen-schappelijke, dat fungeert als een stichting van maatschappelijk, cultureel en intellectueel belang.

"Het Consulaat" herbergt diverse projecten, o.m. een AFRIKA project voor sociale en economische transformatie, en voor zorg voor het historisch erfgoed van Hoekhuyse De Margriet, het voormalig consulaat-generaal van Bolivië. Het team werkt ook aan een audio-visueel project "Achter de Facades"; met verhalen doorheen de 20ste eeuw. Meer info hierover  onder het tabblad our team. "Het Consulaat" zal diensten aanbieden aan verenigingen, bedrijven en openbare diensten. U kan ons ook volgen met updates via Facebook hier.


image-30506-CultureelConsulaat01.jpg?1441135320100
Verborgen Parel
Binnenin "Het Consulaat" bevindt zich een ronde trapzaal met mozaïekvloer en glas-in-lood koepel, waarin de margriet verwerkt is. De margriet stond in de Lage Landen, tot aan de eerste wereldoorlog, symbool voor vrede en identiteit (Foto: Hans Roels & Serge Vermeir).